30 Nisan 2011 Cumartesi

FOUCAULT DA YARGILANSIN !



Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Yüksek Lisans öğrencisi arkadaşımız Nejat Ağırnaslı, uzun namlulu silahlarla dün yapılan bir baskın sonucu evinden göz altına alındı. Nejat, daha sonra ailesiyle ve avukatıyla görüştürülmeden alelacele KCK davasının görüldüğü Diyarbakır'a sevk edildi.

Boğaziçi Üniversitesi Öğrencileri olarak, hem arkadaşımız Nejat'a hem de tüm diğer göz altına alınanlara yapılan bu hukuksuzluğu açıkça kınıyoruz. Üniversite arkadaşları olarak, Nejat'ın dava dosyasına nelerin konulacağını şimdiden merak ediyoruz. Onun ders programını "örgüt dökümanı", yurtdışındaki üniversitelere yapacağı doktora başvurusunu da "örgütün yurtdışına açılma planı" olarak gören işgüzar zihniyetin ellerinin daha nereye kadar uzanacağını bilemiyoruz.

Nejat'ın yazdığı makaleler, yaptığı çeviriler, bilinmeyen bir dilde değil ama İngilizce yaptığı literatür taramalarının da dosyasına konulduğu takdirde, KCK davasının Foucault'ya ve hatta Gramsci'ye kadar genişletilmesini öngörmekte güçlük çekmiyoruz.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri olarak, arkadaşımız Nejat serbest bırakılmadığı takdirde, bizi suç işlemeye teşvik eden kitaplarımızı, kampüsümüzün tarihi güney meydanında toplayarak yakacağımızı açıkça ilan ediyoruz. 

Boğaziçi Üniversitesi Öğrencileri

5 yorum:

  1. merhaba,

    yazınızı okudum, ancak arkadaşınızla ilgili daha fazla bilgi vermeniz gerektiğini düşünmekteyim. Mesela çevirisini yaptığı makaleleri ve özellikle hangileri yüzünden tutuklandığı gibi. Böylece arkadaşınızı tanımayan bizler de karar alabiliriz.

    YanıtlaSil
  2. Nejat'ın yazdığı makaleler, yaptığı çeviriler, bilinmeyen bir dilde değil ama İngilizce yaptığı literatür taramalarının da dosyasına konulduğu takdirde, KCK davasının Foucault'ya ve hatta Gramsci'ye kadar genişletilmesini öngörmekte güçlük çekmiyoruz.

    literatür taraması derken netten yaptığı araştırmaları da kapsıyorsa; youporn ve xhamster da büyük tehdit altında

    YanıtlaSil
  3. arkadaşlar herhangi bir eylemlilik söz konusu olacaksa bunu bütün sosyoloji öğrecileri eş zamanlı yapmalı bence. bu konuda iletişimde olmalıyız. hacettepe'den sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Nejat Ağırnaslı zaten şu an itibariyle serbest durumda, ifadesi alınmış ve bırakılmış. Bu kadar bilgili gençlerin yakma yıkma gibi eylemlerle kendilerini ifade etmeye çalışmalarına anlam veremiyorum. Birçok insan doğru düşüncelere sahip olmadan bu tür etkinliklere bilinçsizce katılabilir ve terörden nemalanan örgütler de bunları kendi çıkarları için kullanabilir. Tehlikeleri sezmek ve akılcı protestolar yapmak bence en mantıklısı...

    YanıtlaSil
  5. neslihan dedi ki
    chibi krisame ve firdevs demesin

    YanıtlaSil